ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ

 ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

 

¨ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ ΕΙ ΧΡΙΣΤΕ

Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ..¨

 

Πανηγυρικά  και με  την συμμετοχή πλήθους πιστών χριστιανών εόρτασε ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην Φιλιππούπολη της Λάρισας, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, ο οποίος χοροστάτησε  στην ακολουθία του πανηγυρικού  Εσπερινού, ομιλήσας επικαίρως περί του Αγίου Πνεύματος και του τρόπου μετά του οποίου εμφανίζεται στους ανθρώπους, κατά τον άγιο Κύριλλο Ιεροσολύμων, τον πύρινο κατηχητή.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής και κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος τόνισε την ανάγκη να ζούμε σήμερα αγιοπνευματικά μέσα στην αγία μας Εκκλησία, ώστε να απολαμβάνουμε τις πλούσιες δωρεές του Παναγίου Πνεύματος. Και σημείωσε ακόμη πως όπως ο Παράδεισος της Εδέμ είχε μία πηγή ύδατος και άρδευε όλο τον κήπο της Εδέμ, έτσι και εμείς στην Εκκλησία του Χριστού, έχουμε το άγιο Πνεύμα, που είναι το ύδωρ το αλλόμενον εις ζωήν αιώνιον και το οποίο αρδεύει πνευματικά την αποξηραμένη ζωή μας.

Στην μεγάλη αυτή εορτή της Φιλιππούπολης, έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς, έψαλλαν χαρισματικοί Ιεροψάλτες και παρέστησαν οι άρχοντες της πόλεως, ενώ οι τοπικοί φορείς και οι σύλλογοι προσέφεραν τα δώρα της αρτοκλασίας για την δική τους ξεχωριστή και μεγάλη αυτή εορτή, της καθόδου του Αγίου Πνεύματος. Συγκινητική ήταν η προσέλευση πολλών νέων ανθρώπων, που με ιδιαίτερη ευλάβεια προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, προκειμένου να ασπαστούν την παλαιά ιερά εικόνα της Αγίας Τριάδος και να επικαλεσθούν την χάρη , τον φωτισμό και την ευλογία του Αγίου Πνεύματος.