Εκδήλωση του Δικτύου Νέων Λάρισας στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος Ι.Μ.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου

Το Δίκτυο Νέων Λάρισας, σε συνεργασία με τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, διοργανώνει αφιερωματική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Η Σμύρνη μάνα καίγεται – 100 χρόνια από την Καταστροφή» περιλαμβάνει ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα και θα λάβει χώρα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8.00μ.μ., στο προαύλιο του εορτάζοντος Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου.

Στο πρώτο μέρος, η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ» θα αποδώσει ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ, καθώς και παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία από τον εκπρόσωπο και Επίτιμο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Λάρισας κ. Γεώργιο Καρύδη, ο οποίος εν συντομία θα περιγράψει την μακραίωνη ιστορία της Σμύρνης και τα γεγονότα της Καταστροφής.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, οι μουσικοί Θέμης Σαμαντζής (Διευθυντής της Φιλαρμονικής Δ. Τυρνάβου) και Δημήτρης Κατσαβάκης (Καθηγητής της Φιλαρμονικής Δ. Τυρνάβου) θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες και ιδιαιτέρως από την Σμύρνη.

Εκτός των παραπάνω, παραδοσιακούς μικρασιατικούς χορούς θα παρουσιάσουν μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Πρόεδρος του Δικτύου Νέων Λάρισας Γεώργιος Μακαγιός.

Οι διοργανωτές καλούνε όποιον επιθυμεί να παραστεί και να παρακολουθήσει την αφιερωματική αυτή εκδήλωση για την πικρή επέτειο ενός ξεριζωμού.