ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ένωσης θεολόγων ν. Λαρίσης

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ένωσης θεολόγων ν. Λαρίσης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ένωσης θεολόγων ν. Λαρίσης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ Λάρισα, 25 Νοεμβρίου 2008
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανθίμου Γαζή 35, Λάρισα (ΤΚ 41222)
Τηλ. – Fax: 2410 – 618007
http://theologylar.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Eνωση θεολόγων ν. Λάρισας εκφράζει την ικανοποίησή της για τις τελευταίες δηλώσεις του αξιότιμου υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη σχετικά με την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.
Με τις επιβεβλημένες αυτές δηλώσεις κατέστη σαφές και διευκρινίσθηκε πλήρως ότι το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει υποχρεωτικό για τους ορθόδοξους μαθητές, ενταγμένο στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου.
Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί πλήρως το αίσθημα του ορθόδοξου ελληνικού λαού, στη συνείδηση του οποίου είναι βαθιά ριζωμένη η ελληνορθόδοξη παράδοση. Αλλωστε τα Θρησκευτικά είναι το κατεξοχήν παιδευτικό μάθημα και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα αναγκαίο, ως μορφωτικό αγαθό, στην εποχή μας η οποία μαστίζεται από τη διαφθορά, τη βία, την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και άλλα δεινά.
Για το λόγο αυτό συγχαίρουμε τον αξιότιμο κ. υπουργό. Απομένει, όμως, η αποστολή σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου, ώστε να τεθεί τέρμα στο χωρίς λόγο ανακύψαν θέμα της αμφισβήτησης της υποχρεωτικότητας διδασκαλίας του μαθήματος στους ορθόδοξους μαθητές.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Στεργιούλης

Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Ανδρεόπουλος

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου