ΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ!

ΧΑΡΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ
Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Ο Α΄ Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικόλοπουλος, εξελέγη το πρωί της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2018, νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, εις διαδοχήν του προσφάτως κοιμηθέντος, αειμνήστου Ποιμενάρχου μας, κυρού Ιγνατίου.

Το Σεπτό Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εξέλεξε τον Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο με ψήφους 68 ενώ στο τριπρόσωπο έλαβε 69 ψήφους.

Αμέσως μετά ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξαν Μητροπολίτη Λαρίσης, ενώ λίγο αργότερα στο καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη έδωσε το μεγάλο μήνυμα παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών και πολλών κληρικών καθώς και πολλών Λαρισαίων που έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο λαμπρό τους Ποιμενάρχη.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης, μέχρι σήμερα ήταν Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη «Κυνηγού» (Λεωφ. Βουλιαγμένης), στον οποίο ανέπτυξε μεγάλη ποιμαντική και φιλανθρωπική δράση.
Επίσης υπήρξε τα πρώτα χρόνια της ιερατείας του, δόκιμος Ιεροκήρυκας στην Ι.Μ. Φθιώτιδος, καθώς και γραμματέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Είναι έγκριτος νομικός και βαθύς θεολόγος, άνθρωπος μεγάλης προσφοράς και γνώστης της ποιμαντικής και της διοίκησης.

ΑΞΙΟΣ!